De ideale oplossing

Doordat er teveel zonlicht naar binnen viel waren de films minder goed zichtbaar. En een film beleef je pas echt in het donker! Een teveel aan daglicht moest worden tegengehouden en het binnenvallende licht moest kleurneutraal zijn. Vanuit de expositieruimten moest een vrij doorzicht naar het restaurant mogelijk blijven. Uiteraard mocht de glasfilm geen ingrijpende esthetische gevolgen hebben en was de kans op thermische breuk geen optie.

Reflect Glasfilm bood de ideale oplossing door de buitenbeglazing te voorzien van Hyperion 35R. Deze lichtwerende raamfolie is uitermate effectief omdat deze aan de buitenzijde van de beglazing gemonteerd kan worden. Dit dankzij ontwikkelingen in de chemie welke de beschermlaag op de folie unieke vuil- en zuurwerende eigenschappen geeft. De binnenbeglazing werd voorzien van Reflect Neutral Density 95.

Het resultaat

EYE Film Instituut Nederland heeft een duurzame oplossing gevonden: Minder lichtinval betekent een beter en rustiger zicht op de schermen, waardoor films beter zichtbaar zijn. De doorkijk binnen in het gebouw is behouden gebleven dus het gezellige restaurant is van binnenuit goed zichtbaar. Daarbij zijn de felle schitteringen van het wateroppervalk sterk gereduceerd en wordt 99% van de UV-straling tegen gehouden. Het is er nog een beetje leuker geworden.