Vraag offerte aan

De aarde warmt in een snel tempo op en de CO2-uitstoot is hoger dan ooit. Om die reden hebben organisaties samen met de overheid het ‘Energieakkoord’ opgesteld. De doelstelling is om met z’n allen de energiebesparing te versnellen. Dit aan de hand van ‘erkende maatregelen’. Het isoleren van gebouwbeheer staat bovenaan het lijstje. Daarmee is het isoleren van gebouwbeheer vanaf 1 juli 2019 een verplichting waar handhavend tegen opgetreden kan worden. Weet je niet precies hoe je voldoet aan deze plicht of welke energiebesparende maatregelen je kan nemen? Wij leggen je uit hoe je eenvoudig kunt isoleren en aan de energiebesparingsplicht met raamfolie voldoet!

Wat is de energiebesparingsplicht?

Bedrijven en instellingen (Wet milieubeheer-inrichtingen) worden door het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht om energie te besparen. Hiermee proberen bedrijven en de overheid de energiebesparing te versnellen en de CO2-uitstoot in Nederland te verminderen. Deze regel geldt nu alleen nog voor bedrijven die vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas(equivalent) per jaar verbruiken. Deze bedrijven worden verplicht om energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder te treffen.

Daarnaast is deze regelgeving per 1 juli 2019 veranderd. Er is nu een verplichting om de uitgevoerde energiebesparende maatregelen te rapporteren. Dit wordt de informatieplicht genoemd. Wil je weten of jouw instelling onder de informatieplicht valt? Met dit stappenplan bepaal je snel of je onder de energiebesparingsplicht valt.


Erkende maatregelen voor energiebesparing

Voor 19 bedrijfstakken is er een lijst met erkende maatregelen opgesteld. Een bedrijf kan daarbij kiezen uit drie opties:

  • je voert alle erkende maatregelen uit de lijst door;
  • je voert alleen de maatregelen door met een terugverdientijd van 5 jaar of minder (de overheid beoordeelt of je daarmee voldoende aan de verplichting voldoet;
  • je voert slechts een deel van de maatregelen door (voor elke maatregel die je niet uitvoert, moet je een alternatieve maatregel nemen).


Energiebesparingsplicht met raamfolie: eenvoudig isoleren

Helemaal bovenaan deze lijst van erkende maatregelen staat de maatregel ‘isoleren van gebouwbeheer’. In de tabel hieronder is te zien hoe deze maatregel is opgebouwd. Het isoleren van spouwmuren wordt als voorbeeld optie gegeven om deze maatregel uit te voeren.

Echter kan je de isolatie van een pand ook verbeteren door de beglazing te optimaliseren met raamfolie. Raamfolie is de meest effectieve en verbouwvrije oplossing voor het isoleren van je pand. Het uitvoeren van deze maatregel mag op een ‘natuurlijk moment’. Welke van de drie opties je ook kiest. Het optimaliseren van je beglazing is een relatief eenvoudige ingreep met een groot effect. Daarnaast verdien je de installatie van raamfolie binnen 5 jaar terug. Zo voldoe je aan de energiebesparingsplicht met raamfolie.

Bron: RVO

Meer informatie over isolerende raamfolie

Besparen op energie en meer comfort

Bij Reflect Glasfilm ben je aan het juiste adres om energie te besparen. Met de juiste raamfolie isoleer je je pand eenvoudig zonder een grote ingreep en bespaar je op je energiekosten. Isolerende raamfolie zorgt tot wel 40% meer isolatie.

Dankzij onze raamfolie op beglazing krijg je controle over de ruimte terug. Het grote voordeel is dat het 365 dagen per jaar functioneert. De raamfolie houdt in de zomer de warmte buiten en in de winter binnen. Zo heb je het hele jaar door comfort, zonder onnodige energiekosten en extra onderhoud.

Wil je meer weten over onze isolerende en zonwerende raamfolie? Bekijk dan eens onze website. Wist je dat zonwerende raamfolie 91% van de warmte weert? Heb je een vraag? We zijn op werkdagen van 8:30 – 17:00 te bereiken via 024-6451616. Onze raamfolie specialisten geven je antwoord op al je vragen.

Veel bedrijven zijn nog niet op de hoogte van deze maatregelen. Toch moet iedereen eraan voldoen. Op de website van Rijkswaterstaat en Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO) vind je alle informatie over deze verplichtingen.

Vraag een offerte aan