Reflect Glasfilm raamfolie kantoor
5 voordelen van zonwerende raamfolie

5 voordelen van zonwerende raamfolie

Heeft u in de zomer veel last van warmte in uw bedrijfspand of woonhuis? Zonwerende raamfolie zorgt ervoor dat u preventief uw pand op temperatuur kunt krijgen. De folie zorgt ervoor dat de temperatuur constant blijft rond de 21 graden. Traditionele zonwering zoals lamellen, rolluiken of uitvalschermen worden vaak gebruikt om de warmte buiten te houden. Een groot nadeel van traditionele zonwering is dat dit niet preventief werkt. Vaak is het al te warm in het pand wanneer de zonwering naar beneden wordt gedaan. En ook het zicht naar buiten verdwijnt. Zonwerende raamfolie zorgt ervoor dat u preventief deze problemen verhelpt. Daarnaast zorgt deze raamfolie ook voor een flinke kostenbesparing. Benieuwd naar meer voordelen van zonwerende raamfolie? Hieronder hebben we er 5 voor u op een rijtje gezet.

1. Tot 91% warmtewering

Met zonwerende raamfolie houdt de beglazing tot wel 91% zonnewarmte tegen. Hierdoor ervaart u een aangename binnentemperatuur, bespaart u kosten op het koelen van de ruimte en wordt fel zonlicht aanzienlijk gereduceerd.

2. Blokkeert Uv-straling

Zonwerende warmtefolie houdt maar liefst 99% van de uv-stralingen tegen. Iets wat voor de sector monumentaal specifieke voordelen met zich meebrengt. Kostbare interieurs en kunstwerken kunnen met raamfolie niet verkleuren door uv-stralingen.

3. Besparing op energiekosten

Heeft u een koelsysteem? Dan bespaart u ook kosten op het koelen van de ruimte. Met zonwerende raamfolie wordt tot maar liefst 91% van zonnewarmte geweerd! Hierdoor hoeft u minder snel een koelsysteem te laten draaien en bespaart u op energiekosten. Daarnaast heeft zonwerende folie ook een isolerende functie in de winter. De warmte wordt teruggekaatst waardoor de verwarming minder snel aan hoeft.

4. Zicht naar buiten en hoeveelheid licht ongewijzigd

In vergelijking met traditionele zonwering blijft het zicht naar buiten en de hoeveelheid licht met raamfolie ongewijzigd. Er zit wel degelijk folie op de beglazing, maar het is praktisch onzichtbaar en de het zicht naar buiten blijft hetzelfde. Dat is bij traditionele zonwering precies wel anders. Met screens en jaloezieën weert u de zon, maar blokkeert u het zicht naar buiten. Daarnaast werken screens pas op het moment dat u ze inzet en functioneert raamfolie het hele jaar door.

5. Scherfbindend & inbraakvertragend

Naast dat zonwerende raamfolie de zon buitenhoudt, houdt het ook glas bij elkaar. Glas breekt namelijk vrij snel. Hierdoor is de kans op verwondingen groot en kunnen inbrekers snel inbreken. Beglazing met raamfolie blijft grotendeels intact en springen niet uit elkaar in ontelbaar veel stukjes glas. Het gebruik van veiligheidsfolie maakt de beglazing scherfbindend en inbraakvertragend.

Bent u benieuwd naar de voordelen van zonwerende raamfolie voor uw pand?

Ons team bestaat uit gedreven raamfolie experts die al bijna 30 jaar beglazing voorzien van raamfolie. Onze raamfolie is getest en gecertificeerd zodat wij met alle vertrouwen u de beste oplossing kunnen bieden.

Heeft u last van zonnewarmte in uw huis of bedrijfspand en zoekt u een oplossing? Dan is zonwerende raamfolie iets voor u. Onze adviseurs komen graag bij u langs om de situatie te bekijken en vragen te beantwoorden. Zij kunnen u alles vertellen over de werking en voordelen van zonwerende raamfolie.

Terug naar overzicht

Geplaatst op 29 mei 2022