Reflect Glasfilm raamfolie kantoor
Zonwerende raamfolie van Reflect Glasfilm

Traditionele zonwering versus zonwerende raamfolie

In de zomer wilt u natuurlijk volop genieten van de zon en het leven buiten. Heerlijke temperaturen van 25 graden overdag en nog fijner als het s ’nachts weer afkoelt. Maar, met temperaturen boven de 30 graden overdracht, met nachten waarbij het niet afkoelt, zijn geen pretje. Om deze reden zijn airco’s elke zomer niet aan te slepen. Overdag wordt er gebruik gemaakt van allerlei soorten traditionele zonwering om de zon buiten te houden. Zonde! Want daardoor bent u in één klap al het zicht naar buiten kwijt.

Het gebruik van traditionele zonwering, zoals zonneschermen, is vaak een kortetermijnoplossing, zeker in vergelijking met het gebruik van raamfolie. Zonwerende raamfolie biedt u namelijk alle oplossingen die traditionele zonwering ook biedt; maar dan tegen een goedkopere prijs én met een preventieve werking. Hierdoor hoeft de airco thuis niet meer de hele nacht aan, de zonwering niet de hele dag gebruikt te worden én bespaart u dure kosten die nodig zijn om uw huis te koelen. Door het gebruik van zonwerende raamfolie heeft u minder zorgen over de temperatuur in uw woonhuis.

Het verschil tussen traditionele zonwering en zonwerende raamfolie

Raamfolie heeft veel voordelen ten opzichte van traditionele zonwering. Hieronder nemen we u mee in waarom traditionele zonwering vaak geen geschikte oplossing is.

Belemmering in uitzicht

Panden met veel beglazing hebben het voordeel dat u goed naar buiten kan kijken en van de omgeving kan genieten. Ook zorgt het voor lekker veel licht in huis. In de zomer kan dit ook veel warmte met zich meebrengen. Traditionele zonwering zoals gordijnen, jaloezieën en luifels zijn middelen die vaak worden ingezet tegen de hoeveelheid licht en warmte van de zon. Maar daardoor verliest u het uitzicht naar buiten. Dat is zonde. Met zonwerende raamfolie weer je 91% van de zon en blijft het zicht naar buiten ongewijzigd. Sommige raamfolies zijn namelijk praktisch onzichtbaar. Zo kunt u prima van buiten naar binnen kijken en andersom. Twee vliegen in één klap!

werkt niet preventief

Vaak wordt traditionele zonwering ingezet wanneer het eigenlijk te laat is. Stel.. u bent binnen aan het werk en buiten is het +25 graden. U merkt dat de temperaturen binnen langzamerhand beginnen op te lopen. Op dat moment doet u de gordijnen of jaloezieën (of andere traditionele zonwering) dicht. Maar dan is het eigenlijk al te laat, want de warmte is al binnen. Het is daardoor extra moeilijk om de warmte uit het huis te krijgen. Zonwerende raamfolie werkt daarentegen preventief. Met raamfolie krijgt de zon niet eens de kans om de ruimte via beglazing op te warmen. Hierdoor voorkom je situaties zoals hierboven beschreven.

Het werkt zelfs in de winter! Want raamfolie is een echte vier seizoenen oplossing. In de zomer wordt de warmte buitengehouden en in de winter blijft de warmte binnen. Hierdoor heeft u het hele jaar door profijt van zonwerende raamfolie.

Traditionele zonwering vervangen door zonwerende raamfolie?

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen een comfortabele en duurzame woon- en werkomgeving verdient. Ons motto wat daarbij hoort: ‘’verhoog comfort en verlaag de kosten’’. Ons motto komt perfect terug in de voordelen van zonwerende raamfolie. Er zijn verschillende soorten zonwerende raamfolie. Zo hebben we voor elke situatie een passende oplossing. Wilt u uw traditionele zonwering vervangen door raamfolie? Bij Reflect Glasfilm komen onze experts graag bij u langs om de situatie te bekijken en u te adviseren over de juiste soort folie. Interesse in zonwerende raamfolie van Reflect Glasfilm? Dan kunt u hier een offerte aanvragen.

Terug naar overzicht

Geplaatst op 10 februari 2022