Verduurzamen monumenten

Voor elk type glas

Advies op locatie

Vakkundige installatie

Verduurzamen monumenten – begin direct met besparen!

Monumentale panden zijn vaak slecht of niet geïsoleerd. Het verduurzamen van deze panden kan een lastig karwei zijn. Daarnaast zitten aan het verduurzamen van een monumentaal pand vaak verschillende regels geboden. Deze regels verschillen per gemeente en zijn afhankelijk van de uitstraling en locatie van het pand. Soms is het niet toegestaan om de ruiten te vervangen waardoor de isolatie van de panden niet verbeterd kan worden. De beste oplossing is dan om folie op de ramen aan te brengen. Hierdoor blijft de uitstraling van het pand behouden en de folie direct besparen op de energierekening.

Een voorbeeld van een project waarbij we dit toegepast hebben is bij de Generaal Snijderskazerne in Nijmegen. Hier is de folie niet te zien, maar deze zit er wel degelijk op. Door deze folie is het ‘tochtgevoel’ dat de inwoners hadden verleden tijd. Bekijk hier overige projecten die wij hebben gerealiseerd bij onze klanten.

Let op: het goed aanbrengen van glasfolie is niet gemakkelijk. Om zeker te weten dat de folie goed aangebracht wordt, kun je dit het beste overlaten aan experts.

Meer informatie

Geïnteresseerd in raamfolie?

Vraag via het onderstaand formulier vrijblijvend een offerte aan. We streven ernaar om binnen 2 werkdagen een op maat gemaakte offerte op te sturen.

Vraag offerte aan

Voordelen van folie voor verduurzamen monumenten

Glasfolie biedt veel voordelen ter verduurzaming van een monumentaal pand. Het grootste voordeel is dat raamfolie preventief werkt. Dat effect wordt vooral in de ochtend duidelijk, als het ’s nachts koud is geweest. In monumentale panden komt die kou via beglazing makkelijk naar binnen. Zodra er in de ochtend mensen in de ruimte komen, wordt de verwarming gelijk aangezet. Dan is het eigenlijk al te laat. Het is immers al koud in de ruimte. Daardoor moet de verwarming extra hard werken om de ruimte weer op temperatuur te krijgen.

Met isolatiefolie blijft de warmte binnen en de kou juist buiten. De folie werkt altijd, of het nu koud of warm is. Er is altijd een aangename temperatuur in het pand waardoor je geniet van 100% meer comfort.

Ontdek alle soorten folies

Veelgestelde vragen

Wat is raamfolie?

Raamfolie, ook wel glasfolie genoemd, is een flinterdunne laag die op ramen wordt aangebracht. Dit is toepasbaar voor diverse doeleinden zoals: zon- en lichtwering, schadelijke UV-zonlichtwering, inbraakvertraging, explosievertraging, veiligheid, glasisolatie verbetering, privacy verhoging en decoratie

Waar is raamfolie van gemaakt?

Raamfolie wordt gemaakt van meerdere sterke polyester lagen van duurzame kwaliteit.

Welke soorten raamfolie zijn er?

Bij ons kan je terecht voor isolerende raamfolie, zonwerende raamfolie, veiligheidsfolie, decoratie- en privacy folie. Al onze filmtypen met meer informatie vind je op deze pagina: www.reflectglasfilm.nl/filmtypen

Waar kan raamfolie op toegepast worden?

Raamfolie kan worden toegepast op elk type beglazing: glazen ruiten, glaswanden en spiegels. Raamfolie hecht alleen op vlak glas.

Kan ik thuis ook raamfolie laten aanbrengen?

Ja, raamfolie is er voor zowel particulieren als bedrijven. Wij adviseren dit te laten door onze monteurs. Wanneer je zelf zonder ervaring aan de slag gaat, is het moeilijk om het helemaal netjes te krijgen. Onze monteurs doen dit dagelijks en zijn hierin getraind!

Alle vragen bekijken

De voordelen van Reflect Glasfilm Raamfolie

Meer dan 30 jaar praktijkervaring | Hoogste kwaliteit raamfolie | Offerte op maat | Vakkundige installatie | Voor elk type glas | Bedrijven en particulieren

Bekijk ons laatste werkOfferte aanvragen

Recente projecten

We zijn trots op wat we doen! Daarom hebben we hier een klein deel van onze ruim 8.000 projecten neergezet.

Wil je zelf eens een mooie oplossing van dichtbij bekijken? Onze folie kom je door het hele land tegen.

Bekijk alles

Reflect Glasfilm adviseert graag bij het verduurzamen van monumenten

Elk pand is anders, dat weten wij als geen ander. Voor elke klant bieden wij een maatwerk oplossing. Om de situatie goed in te schatten, komen wij graag op locatie kijken wat er moet gebeuren. Zo kunnen wij een passend advies geven over de beste manier van isoleren. Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor een afspraak!

Vraag offerte aan
verduurzamen monumenten 2

Wat zeggen onze klanten

Neem contact op of vraag een offerte aan

Neem contact met ons op voor informatie over onze producten en diensten. Een offerte kan je gemakkelijk aanvragen met het offerteformulier.

Steiger 2
6581 KZ Malden
Tel: 024-6451616
E-mail: info@reflectglasfilm.nl

30

jaar ervaring

8000

gebouwen met raamfolie

A

kwaliteit folie

Vraag een offerte aan

1Vraag een offerte aan
2Upload projectfoto