Veiligheidsfolie glas

Voor elk type glas

Advies op locatie

Vakkundige installatie

Hogere veiligheid, bespaar op kosten

Naast alle voordelen van glas is er één groot nadeel: glas breekt relatief eenvoudig. En dat doet een ingreep op onze veiligheid. Het plaatsen van veiligheidsfolie op glas is daarom een verstandige keuze. Onze folie kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Het grote voordeel is dat beglazing met veiligheidsfolie minder snel breekt en het dus meer veiligheid biedt. Wij leggen je alles uit over veiligheidsfolie voor glas!

Geïnteresseerd in raamfolie?

Vraag via het onderstaand formulier vrijblijvend een offerte aan. We streven ernaar om binnen 2 werkdagen een op maat gemaakte offerte op te sturen.

Vraag offerte aan

Wat is veiligheidsfolie voor glas?

Veiligheidsfolie is een flinterdunne folie die op de buitenkant van beglazing wordt aangebracht. Het is een vrijwel transparante folie die wordt toegepast om glas te versterken. Breekt de ruit? Dan worden scherven en splinters bij elkaar gehouden. Het glas breekt dus wel, maar door middel van een sterke lijmlaag wordt het glas bij elkaar gehouden. Het resultaat? Geen schade meer van rondvliegend glas.

Daarnaast is veiligheidsfolie ook verkrijgbaar in zonwerende glasfilm. Hierdoor wordt ook UV-straling tegengehouden en wordt de warmte van de zon geweerd. Er worden geen twee folies over elkaar geplakt, maar het is een bijgevoegd voordeel bij een paar veiligheidsfolies.

Ik wil meer weten over dit product

Preventie aanslagen

Wist je dat onze veiligheidsfolie ook wordt toegepast op de industriële markt? Denk hierbij aan bedrijven die zich bezighouden met petrochemische- of vuurgevaarlijke activiteiten. De folie is vooral ontwikkeld om mensen te beschermen tegen rondvliegend glas. Door de dikte van de folie is het bestendig tegen zeer hoge explosiedruk en houdt zelfs dan het glas bijeen. Dit geeft maar weer aan hoe sterk folie op glas is. Daarnaast zijn er verschillende typen veiligheidsfolie, waardoor het in sommige gevallen niet eens zichtbaar is dat er folie op de beglazing zit.

Door middel van deze video zie je hoe moeilijk het is om glas met veiligheidsfolie te breken. Is dit dé oplossing voor bij jou thuis of bij je bedrijf? Neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan.

Vraag een offerte aan

Veelgestelde vragen

Wat is raamfolie?

Raamfolie, ook wel glasfolie genoemd, is een flinterdunne laag die op ramen wordt aangebracht. Dit is toepasbaar voor diverse doeleinden zoals: zon- en lichtwering, schadelijke UV-zonlichtwering, inbraakvertraging, explosievertraging, veiligheid, glasisolatie verbetering, privacy verhoging en decoratie

Waar is raamfolie van gemaakt?

Raamfolie wordt gemaakt van meerdere sterke polyester lagen van duurzame kwaliteit.

Welke soorten raamfolie zijn er?

Bij ons kan je terecht voor isolerende raamfolie, zonwerende raamfolie, veiligheidsfolie, decoratie- en privacy folie. Al onze filmtypen met meer informatie vind je op deze pagina: www.reflectglasfilm.nl/filmtypen

Waar kan raamfolie op toegepast worden?

Raamfolie kan worden toegepast op elk type beglazing: glazen ruiten, glaswanden en spiegels. Raamfolie hecht alleen op vlak glas.

Kan ik thuis ook raamfolie laten aanbrengen?

Ja, raamfolie is er voor zowel particulieren als bedrijven. Wij adviseren dit te laten door onze monteurs. Wanneer je zelf zonder ervaring aan de slag gaat, is het moeilijk om het helemaal netjes te krijgen. Onze monteurs doen dit dagelijks en zijn hierin getraind!

Alle vragen bekijken

Voordelen van veiligheidsfolie

Veiligheidsfolie wordt voor verschillende doeleinden ingezet. Over het algemeen biedt veiligheidsfolie de volgende voordelen:

  • Het werkt inbraakvertragend;
  • Scherfbindend waardoor er geen sprake is van rondvliegend glas;
  • Preventie tegen extreme omstandigheden.

De folie maakt het glas simpelweg sterker. Of je nou enkel glas, dubbel glas of driedubbel glas wilt beveiligen. Ondanks de goede werking is de folie praktisch onzichtbaar. Dat er folie op de ramen zit, heeft geen invloed op de doorlaatbaarheid van licht in de ruimte.

Heb je een vraag? Vraag het onze experts
veiligheidsfolie glas inbraakwerend

De voordelen van Reflect Glasfilm Raamfolie

Meer dan 30 jaar praktijkervaring | Hoogste kwaliteit raamfolie | Offerte op maat | Vakkundige installatie | Voor elk type glas | Bedrijven en particulieren

Bekijk ons laatste werkOfferte aanvragen

Uitgevoerde projecten

Wij hebben veel panden en woonhuizen voorzien van veiligheidsfolie. Hiernaast zie je een greep uit onze uitgevoerde projecten

Bekijk alle projecten
veiligheidsfolie glas particulieren bedrijven

Veiligheidsfolie op glas voor bedrijven en particulieren

Wij vinden dat iedereen een veilige en comfortabele woon- en werkruimte verdient. Daarom monteren we raamfolie bij zowel bedrijven als particulieren. Oudere gebouwen zijn vaak voorzien van enkelvoudige beglazing. Deze ramen geven geen enkele bescherming. Doorval of breuk kunnen ernstige verwondingen veroorzaken. Het is niet voor niets dat veel openbare gebouwen, instellingen, kinderdagverblijven en scholen veiligheidsfolie om die redenen toepassen.

Veiligheidsfolie is o.a. inzetbaar voor woningen, kantoorpanden en etalages. Om lichamelijk letsel door glasbreuk te voorkomen, is het verstandig te monteren bij scholen en kinderdagverblijven. Op die manier wordt extra veiligheid geboden.

Voldoe aan de wet

Veiligheidsfolie glas voedingsmiddelenindustrie

Ben jij als bedrijf actief in de voedingsindustrie? Wees er dan van bewust dat elk raam in de omgeving een risico vormt. Veiligheid staat hoog in het vaandel van de voedingsindustrie. Om te voorkomen dat voedsel onveilig wordt geproduceerd, zijn strenge eisen opgesteld. Denk hierbij aan HACCP (vervalt per januari 2021), BRC en IFS. Het is van essentieel belang dat glasbreuk geen sporen achterlaat in producten. Dat is de reden dat veel bedrijven in de voedingssector kiezen voor veiligheidsfolie. Want onze folie voldoet aan de veiligheidsnormen.

Daarnaast wordt de kans op persoonlijk letsel bij calamiteiten als gevolg van glasschermen heel klein. Maar ook de besmetting van voedingsproducten wordt verkleind. Veiligheidsfolie voorkomt glas en glassplinters in de voedselketen.

Beveilig je beglazing optimaal
veiligheidsfolie glas voedingsindustrie
veiligheidsfolie glas 3

Inbraakwerende folie

Veiligheidsfolie wordt niet alleen gebruikt voor veiligheidsdoeleinden, maar ook tegen inbraak. Ramen van etalages van winkels zijn vaak het doelwit van inbraak. Veiligheidsfolie wordt daarom ook wel inbraakwerende folie genoemd. Deze folie maakt het voor inbrekers lastiger om in te breken. Om glas met anti-inbraakfolie te breken, moet er veel meer geweld gebruikt worden. Gooit iemand een steen of ander voorwerp tegen het raam, dan zorgt inbraakwerende folie ervoor dat scherven op de plek blijven zitten. Dit zorgt voor veel vertraging, iets waar inbrekers niet blij mee zijn. De ruit breekt dus wel, maar voorkomt verdere gevolgen.

Meer over inbraakwerende folie

Anti-graffiti

Vandalisme en graffiti is een veelvoorkomend probleem. Jaarlijks zijn veel winkelruiten, bushokjes, bussen, treinen en kasten voorzien van graffiti. Het verwijderen ervan gaat vaak gepaard met hoge kosten. Daarnaast trekt reiniging vaak meer vandalisme aan. Het probleem wordt hierdoor alleen maar erger. Met veiligheidsfolie voor op ramen (ofwel: graffiti werende folie) bespaar je op deze kosten! Deze kostenbesparende oplossing zal veel tijd en aanschaf van milieuonvriendelijke schoonmaakmiddelen besparen.

Anti-graffiti folie beschermt ramen tegen krassen en graffiti en is toepasbaar op glasoppervlakken, spiegels binnen of buiten en poreuze oppervlakken. Het voordeel is dat de folie praktisch onzichtbaar en ook weer eenvoudig te verwijderen is zonder het materiaal te beschadigen. Zit er ongewenst graffiti op ramen op oppervlakten? Dan maak je het door veiligheidsfolie super eenvoudig schoon. Dure schoonmaakmiddelen of vervanging van het glas is vaak niet meer nodig.

Vraag een offerte aan
veiligheidsfolie glas graffiti

Wat zeggen onze klanten

Neem contact op of vraag een offerte aan

Neem contact met ons op voor informatie over onze producten en diensten. Een offerte kan je gemakkelijk aanvragen met het offerteformulier.

Steiger 2
6581 KZ Malden
Tel: 024-6451616
E-mail: info@reflectglasfilm.nl

30

jaar ervaring

8000

gebouwen met raamfolie

A

kwaliteit folie

Vraag een offerte aan

1Vraag een offerte aan
2Upload projectfoto