Vraag offerte aan

In de zomer wil je volop genieten van de zon en het leven buiten. Heerlijke temperaturen van 25 graden overdag en nog fijner als het s ’nachts weer afkoelt. Maar met temperaturen van +30 graden overdag, met nachten waarbij het niet afkoelt, zijn geen pretje. Airco’s waren vorige zomer dan ook niet aan te slepen. Overdag gebruikten mensen allerlei soorten traditionele zonwering om de zon buiten te houden. Zonde! Want daardoor ben je in een klap al het zicht naar buiten kwijt.

Traditionele zonwering is een oplossing voor op korte termijn, maar er is ook een manier die beter werkt. Het gezegde: voorkomen is beter dan genezen gaat in deze goed op. Zonwerende raamfolie biedt de oplossing voor alle bovenstaande problemen. De airco hoeft niet meer de hele nacht aan, de zonwering hoeft overdag niet gebruikt te worden en dure kosten voor het koelen van het huis zijn verleden tijd. Met raamfolie krijg je de controle over de binnentemperatuur terug.

De nadelen van traditionele zonwering

Raamfolie heeft veel voordelen ten opzichte van traditionele zonwering. Want waarom is traditionele zonwering niet altijd een goede oplossing?

Belemmering in uitzicht

Panden met veel beglazing hebben het voordeel dat je goed naar buiten kan kijken en van de omgeving kan genieten. Ook zorgt het voor lekker veel licht in huis. In de zomer kan dit echter ook veel warmte met zich meebrengen. Traditionele zonwering zoals gordijnen, jaloezieën en luifels zijn middelen die vaak worden ingezet tegen de hoeveelheid licht en warmte van de zon. Maar daardoor verlies je het uitzicht naar buiten. Dat is zonde. Met zonwerende raamfolie weer je 91% van de zon en blijft het zicht naar buiten ongewijzigd. Sommige raamfolies zijn namelijk praktisch onzichtbaar. Zo kun je prima van buiten naar binnen kijken en andersom. Twee vliegen in één klap!

Werkt niet preventief

Vaak wordt traditionele zonwering ingezet wanneer het eigenlijk te laat is. Stel.. je bent binnen aan het werk en buiten is het +25 graden. Je merkt dat de temperaturen binnen langzamerhand beginnen op te lopen. Op dat moment doe je de gordijnen of jaloezieën (of andere traditionele zonwering) dicht. Maar dan is het eigenlijk al te laat, want de warmte is al binnen. Het is daardoor extra moeilijk om de warmte uit het huis te krijgen. Zonwerende raamfolie werkt daarentegen preventief. Met raamfolie krijgt de zon niet eens de kans om de ruimte via beglazing op te warmen. Hierdoor voorkom je situaties zoals hierboven beschreven.

Het werkt zelfs in de winter! Want raamfolie is een echte vier seizoenen oplossing. In de zomer wordt de warmte buitengehouden en in de winter blijft de warmte binnen. Hierdoor heb je het hele jaar door profijt van zonwerende raamfolie.

Traditionele zonwering vervangen? Reflect Glasfilm helpt je graag!

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen een comfortabele en duurzame woon- en werkomgeving verdient. Ons motto wat daarbij hoort: ‘’verhoog comfort en verlaag de kosten’’. Ons motto komt perfect terug in de voordelen van zonwerende raamfolie. Er zijn verschillende soorten zonwerende raamfolie. Zo hebben we voor elke situatie een passende oplossing. Wil jij je traditionele zonwering vervangen door raamfolie? Bij Reflect Glasfilm komen onze experts graag bij je langs om de situatie te bekijken en je te adviseren over de juiste soort folie. Interesse in zonwerende raamfolie van Reflect Glasfilm? Dan kunt u hier een offerte aanvragen.

Benieuwd hoe het precies werkt? Op onze pagina voor zonwerende raamfolie leggen we je alles uit!

Vraag meer informatie aan