Soorten raamfolies voor elke sector

Bouw en vastgoed

Moderne gebouwen bevatten vaak veel glas. Dit zorgt voor een vrij uitzicht, een ruimtelijke uitstraling en voldoende lichtinval. Helaas heeft de vrije lichtinval een aantal nadelen: opwarming en een slecht binnenklimaat. Wist je dat je personeel met een comfortabele binnentemperatuur 10-15% harder werkt en zich minder vaak ziekmeldt? Met diverse soorten raamfolie is er voor elk gebouw een oplossing.

Opwarming en slecht binnenklimaat

In de zomer houdt beglazing de warmte binnen. Zo ontstaat er op veel kantoren een broeikaseffect. De airco moet flink z’n best doen om de ruimte koel te houden en dat kost veel energie. Daarbij wordt de warmte niet preventief geweerd waardoor je de warmte bijna niet uit de ruimte krijgt. Een ander nadeel is te veel lichtinval. Dit kan zorgen voor hinderlijke schitteringen en slecht zicht op beeldschermen.

Anderzijds zorgt een slecht geïsoleerde pand ‘s winters voor een onbehaaglijk gevoel en een hoge energierekening. Met raamfolie geniet je het hele jaar door van een ideale binnentemperatuur en bespaar je op energiekosten.

Vraag offerte aan

Installatie soorten raamfolie door Reflect Glasfilm

Meer dan 30 jaar praktijkervaring | Hoogste kwaliteit raamfolie | Offerte op maat | Vakkundige installatie | Voor elk type glas | Bedrijven en particulieren

Bekijk ons portfolio

Detailhandel

Inbraakvertragende raamfolie voor detailhandel

Ramen van etalages van winkels zijn vaak het doelwit van inbraak. Gelukkig hebben wij diverse soorten raamfolie die dat voorkomen. Door de etalage te voorzien van een inbraakwerende folie wordt bij een poging tot inbraak de klap opgevangen. Deze folie maakt het voor inbrekers lastiger om in te breken. De scherven worden door veiligheidsfolie bij elkaar gehouden en voorkomt dat de ruit uit elkaar valt. Om glas met veiligheidsfolie te breken, moet er veel meer geweld gebruikt worden. Er ontstaat dus geen opening. En geen ravage. De folie werkt meteen als doorvalbeveiliging.

Daarnaast biedt veiligheidsfolie glasbescherming in extreme situaties. Denk hierbij aan inbraak, rellen, vuurwerk en brandgevaar. Zelfs met explosies biedt onze raamfolie een ongekende veiligheid.

Maak beglazing veilig

Ontmoet ons team

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen een comfortabele en duurzame woon- en werkomgeving verdient. Ons motto is dan ook niet voor niks: verhoog comfort, verlaag kosten”. Al sinds 1991 hebben wij een eenvoudige oplossing voor een complex probleem. We bieden diverse soorten raamfolie aan voor zowel particulieren als bedrijven, zonder ingrijpende maatregelen.

Ontmoet het team
team soorten raamfolies

Kinderopvang

Bescherm kinderen met raamfolie

De ideale kinderopvang: licht en veilige toestellen, een zachte vloer, behaaglijk en knus. Kinderen kunnen er ravotten en spelen. Zit er echter glas in het gebouw of de ruimte? Dan is er een risico aanwezig. De opvangruimte kan echter eenvoudig veilig worden gemaakt.

De kans op een glasbreuk in een kinderdagverblijf is niet heel groot. Alleen de impact en het gevaar als een ruit breekt wel. Beveilig je glas daarom met veiligheidsfolie. Wij brengen de raamfolie op locatie aan, zonder overlast of hinder. Onze veiligheidsfolie is bijzonder taai en sterk, het verstevigt en zorgt voor een extra barrière. Om dat te garanderen, wordt de veiligheidsfolie door en door getest. Aangebracht is het net zo sterk als gelaagd glas. Het voldoet tevens aan dezelfde doorvalveilige normen.

Vraag offerte aan

Soorten raamfolies uitgevoerd

We hebben al veel gebouwen voorzien van raamfolie. Ons professionele team brengt de raamfolie nauwkeurig en zonder overlast aan. Neem daarom vandaag nog contact met ons op en werk morgen in een comfortabele omgeving. Het is nooit te vroeg om te kiezen voor Reflect Glasfilm.

Bekijk alles

Food sector

Veiligheidsfolie beschermt product en personeel

Elke ruit of spiegel in de omgeving van een voedingsmiddel-productieproces vormt een risico. Glasbreuk heeft glassplinters of glasdeeltjes tot gevolg. Glasdeeltjes kunnen in etenswaren terechtkomen wat kan leiden tot ernstige verwondingen.

In de foodsector biedt glasfilm de volgende voordelen:

  • voorkomt letsel ten gevolge van glasbreuk;
  • voorkomt productvervuiling door effectieve scherfbinding;
  • wering zonlicht, IR- en UV-straling (99,9% bescherming);
  • tegengaan van opwarming door ramen, lichtstraat of atrium.

Onze oplossingen worden sinds 1990 in verschillende bedrijven binnen de food sector toegepast. Door die jarenlange ervaring en kennis van de sector, zijn we een geschikte partner om de productie-veiligheid in jouw bedrijf te verhogen. Daarnaast is onze veiligheidsfolie BRC-, HACCP- en IFS-gecertificeerd en getest volgens de standaard normen.

Verhoog de productie-veiligheid

Monumentaal

Monumentale panden vragen veel onderhoud op het gebied van isolatie. Het vervangen van enkel glas naar dubbelglas is vaak niet toegestaan. Isolerende raamfolie wordt op bestaande beglazing zonder ingrijpende verbouwing aangebracht. Het houdt de warmte in de winter binnen en in de zomer buiten.

Besparen op energiekosten

Isolerende raamfolie is dé oplossing voor het isoleren van monumenten. Niet alleen bij enkelglas, maar ook bij dubbelglas heeft isolerende raamfolie direct effect. Isolerende raamfolie reflecteert 92% van de stralingswarmte. Bij het gebruik van de verwarming blijft de warmte dus binnen, in plaats van dat dit direct via de beglazing naar buiten verdwijnt. Dit resulteert niet langer in onnodig stoken.

Alternatief vervanging monumentaal glas

Bij monumentale panden is het vervangen van glas in de meeste gevallen niet toegestaan. Raamfolie is dan het meest praktische alternatief omdat hier geen ingrijpende verbouwing voor nodig is. Gemiddeld wordt de isolatiewaarde van het glas met 40% verbeterd en blijft de uitstraling van het pand gelijk. Raamfolie is praktisch onzichtbaar. Als beheerder van een monumentaal pand bespaar je op energiekosten en is er altijd een ideale binnentemperatuur in het pand.

Vraag offerte aan

Wat klanten over ons zeggen

Zorg en welzijn

Gezondheid en bacteriën gaan niet samen

In een ziekenhuis is een optimale omgeving gewenst om te werken en jouw patiënten te genezen. Je besteedt immers veel aandacht aan infectiepreventie. De gordijnen, vitrages, lamellen en rolgordijnen zijn een bacteriële leefomgeving. Traditionele zonwering is veelal onhygiënisch, onderhoudsgevoelig en moeilijk te reinigen. Bovendien werkt dit niet preventief en wordt het vaak ingezet als het te laat is. De warmte is dan al binnen.

Bacteriën kunnen in jouw huidige zonwering onderling plasmiden uitwisselen, waardoor zij recombineren. Op die manier ontstaan voortdurend nieuwe bacteriën die een risico kunnen vormen voor de gezondheid van de patiënt. Onze soorten raamfolie, voornamelijk de gezondheidszorg raamfolie, vervangen traditionele zonwering volledig. Het is een stuk hygiënischer en werkt preventief het hele jaar door.

Vraag offerte aan

Vraag een offerte aan

1Vraag een offerte aan
2Upload projectfoto

Neem contact op of vraag een offerte aan

Heb je vragen over ons product en de mogelijkheden? Neem contact met ons op via de onderstaande contactmogelijkheden. Een offerte vraag je geheel vrijblijvend aan met het offerteformulier hiernaast.

Steiger 2
6581 KZ Malden
Tel: 024-6451616
E-mail: info@reflectglasfilm.nl

30

jaar ervaring

8.000

gebouwen met raamfolie

A

kwaliteit folie