Vraag offerte aan

Een monumentaal pand moet met veel zorg onderhouden worden. Het onderhoud is intensief, duur en vaak is het niet mogelijk om alles helemaal naar wens aan te passen. Toch is het isoleren van een monumentaal pand hard nodig. Sommige monumentale panden hebben zelfs nog enkel glas. Dat zorgt ervoor dat er veel kou naar binnen komt en dat de verwarming vaak aan moet om een aangename temperatuur te creëren. In de zomer werkt het juist andersom en kan het erg warm worden, ondanks dat de rest van het pand wellicht goed geïsoleerd is. Veel warmte komt namelijk via beglazing naar binnen en blijft vervolgens in het pand hangen.

Glasfolie als alternatief voor het vervangen van ramen

Isolerende raamfolie van Reflect Glasfilm biedt de oplossing voor monumentale panden. Niet alleen bij enkel glas, maar ook bij dubbel glas kan isolerende raamfolie voor een groot voordeel zorgen. Isolerende raamfolie wordt zonder complete verbouwing op de ramen aangebracht. Ideaal want bij sommige panden is het namelijk niet toegestaan de beglazing te vervangen. Maar let op, het monteren van raamfolie is een vak apart. Daarom kun je dat beter overlaten aan experts. Door onze uitgebreide kennis en en ervaring met eerdere projecten bij monumentale panden, weten we precies hoe we te werk moeten gaan.

Isoleren monumentaal pand in plaats van aanpassen: de uitstraling blijft behouden

Als je een pand wil isoleren wat zijn huidige uitstraling moet behouden, dan is raamfolie de beste optie. Dat komt omdat de folie zijn werk doet, voor het te laat is. Dat zit zo: als het in de nacht erg koud is, dan komt er de hele nacht door kou naar binnen. Als er dan in de ochtend voor het eerst mensen in het pand komen dan wordt de verwarming op de hoogste stand gezet om het weer aangenaam warm te krijgen. Tegen de tijd dat het gebouw weer opgewarmd is, kan het zijn dat de meeste mensen het pand weer gaan verlaten. Zoals bij de Generaal Snijderskazerne in Nijmegen. Hier zitten veel kantoorpanden die overdag bezet zijn en ’s avonds leeg staan.
De raamfolie van Reflect Glasfilm zorgt voor een preventieve werking en werkt elk moment van de dag, of het nou koud of warm is. Als beheerder van het pand hoef je er niet meer aan te denken en geniet je altijd van een aangename temperatuur in het pand.

Ook zorgt de folie ervoor dat de uitstraling van het pand gelijk blijft én wordt het daglicht dat naar binnen schijnt behouden. Daarnaast zijn de kosten voor het verwarmen van wat oudere gebouwen vaak hoger omdat die verwarming vaker aanstaat. Doordat die minder hard z’n werk hoeft te doen, wordt een aanzienlijk deel van de stookkosten bespaard. Benieuwd hoe het precies werkt? Op onze pagina voor isolerende raamfolie leggen we je alles uit!

Vraag meer informatie aan