FAQ

Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is raamfolie?

Raamfolie, ook wel glasfolie genoemd, is een flinterdunne laag die op ramen wordt aangebracht. Dit is toepasbaar voor diverse doeleinden zoals: zon- en lichtwering, schadelijke UV-zonlichtwering, inbraakvertraging, explosievertraging, veiligheid, glasisolatie verbetering, privacy verhoging en decoratie

Waar is raamfolie van gemaakt?

Raamfolie wordt gemaakt van meerdere sterke polyester lagen van duurzame kwaliteit.

Welke soorten raamfolie zijn er?

Bij ons kan je terecht voor isolerende raamfolie, zonwerende raamfolie, veiligheidsfolie, decoratie- en privacy folie. Al onze filmtypen met meer informatie vind je op deze pagina: https://reflectglasfilm.nl/filmtypen

Waar kan raamfolie op toegepast worden?

Raamfolie kan worden toegepast op elk type beglazing: glazen ruiten, glaswanden en spiegels. Raamfolie hecht alleen op vlak glas.

Kan ik thuis ook raamfolie laten aanbrengen?

Ja, raamfolie is er voor zowel particulieren als bedrijven. Wij adviseren dit te laten door onze monteurs. Wanneer je zelf zonder ervaring aan de slag gaat, is het moeilijk om het helemaal netjes te krijgen. Onze monteurs doen dit dagelijks en zijn hierin getraind!

Wat is de garantie?

De garantie verschilt per type folie. In onze offertes staat altijd de garantieperiode vermeld. In de meeste gevallen is dat 5 jaar, maar de levensduur is in de meeste gevallen veel langer. Dit kan oplopen tot wel 20 jaar.

Wat kost raamfolie?

De prijs van raamfolie is volledig afhankelijk van het aantal vierkante meters (m2). Heb je de formaten van de ruiten? Dan kunnen wij op basis daarvan een prijsindicatie geven. Een offerte aanvragen doe je hier.

Werkt raamfolie het hele jaar door?

Ja! Onze zonwerende folie zorgt voor koele zomers en warme winters. Eigenlijk is de folie 365 dagen effectief. Dat geld ook voor onze isolerende folie, die ook in de zomer een zonwerend effect heeft.

Kan je raamfolie op een deel van het raam aanbrengen?

Bij decoratiefolie kan dat wel, maar bij de overige folies niet. Raamfolie werkt alleen als het volledige raam is bedekt met folie.

Kan ik door folie goed naar buiten blijven kijken?

Ja, de folies zijn op elk type glas toepasbaar en zijn ook direct effectief.

Kan raamfolie op HR++ glas?

Ja, al onze folies zijn volledig transparant. Je kan dus altijd naar buiten blijven kijken. De folies zijn praktisch onzichtbaar. Ook de hoeveelheid licht dat naar binnen komt, blijft ongewijzigd.

Montage

Kan ik bij jullie raamfolie bestellen en zelf aanbrengen?

Nee, bij Reflect Glasfilm kan je alleen terecht voor montage van folie. Wij geloven dat dit een vak is dat het beste door speciaal opgeleide monteurs gedaan kan worden. Wanneer je zelf zonder ervaring aan de slag gaat, is het moeilijk om het helemaal netjes te krijgen. Onze monteurs doen dit dagelijks en zijn hierin getraind.

Verwijderen jullie ook raamfolie?

Ja! Het verwijderen van folie is als je niet weet wat je moet doen en niet het juiste gereedschap hebt een vervelende klus. Onze monteurs weten met de juiste tools precies hoe ze dit moeten doen. Heb je folie op beglazing dat je graag verwijderd wilt hebben? Neem contact met ons op en onze monteurs gaan aan de slag!

Hoe reinig ik raamfolie?

Raamfolie is super eenvoudig schoon te maken. Wij adviseren de ramen na installatie 3 a 4 weken niet te reinigen. Dit om beschadiging te voorkomen. Daarna kan je de beglazing eenvoudig schoonmaken met water en afwasmiddel. Agressieve schoonmaakmiddelen raden wij niet aan.

Hoe wordt raamfolie aangebracht?

De montage van raamfolie is een vak apart. Vooraf worden de ruiten goed gereinigd met speciaal ontwikkelde oplossingen. Vervolgens wordt de folie op maat gesneden en aangebracht op het glas. De montage van raamfolie wordt zonder ingrijpende verbouwing gerealiseerd.

Kan ik folie zelf verwijderen?

Het is mogelijk om het zelf te doen, het is alleen een tijdrovend en precies werkje. Bij de meeste folies kan je na een stukje los te maken alles in 1x eraf trekken. Gebruik altijd scherpe messen, die gebruiken onze monteurs ook. Raamfolie is een bewerkelijke klus. Wil je zeker weten dat je niets beschadigt?  Bij het vervangen van raamfolie adviseren wij dit door onze monteurs te laten doen. Ook wanneer je alleen de folie wilt verwijderen.

Wat is een thermische breuk?

Een thermische breuk ontstaat door temperatuurverschillen in het glas. Wanneer een bepaald deel van het glas opwarmt en uitzet en een ander deel niet, kan dit zorgen voor druk op het glas. In sommige gevallen leidt dit tot een thermische breuk.

De kans op een thermische breuk bij onze raamfolie is erg klein. Hoe lager de glasbelasting, hoe lager de kans op een breuk. Dus komen onze adviseurs op locatie. Zo zijn we er zeker van dat we de juiste filmtype bij het juiste type glas adviseren en hiermee de glasbelasting minimaliseren.   

Filmtypen

Hoe werkt zonwerende raamfolie?

Zonwerende raamfolie biedt tot 91% warmtewering. Simpel gezegd houd je met de folie de warmte buiten en zorg je binnen voor een ideale temperatuur. Perfect voor in de zomer. Het grote voordeel is dat zonwerende folie ook een isolerend effect in de winter heeft. Wil je hier meer over weten, klik dan hier: https://reflectglasfilm.nl/filmtypen/zonwerende-raamfolie/

Hoe werkt isolerende raamfolie?

Isolerende raamfolie maakt een slecht geïsoleerde ruimte weer goed geïsoleerd. Met onze EnerSaver folie verdwijnt de warmte niet via beglazing naar buiten. Dit zorgt voor 40% meer isolatie. De folie reflecteert 92% van de binnenwarmte. Ook isolerende raamfolie heeft een zonwerend effect in de zomer. Klik hier voor meer over isolerende raamfolie.

Stopt raamfolie de verkleuring van het interieur?

Verkleuring van het interieur wordt veroorzaakt door UV-straling. Onze folies houden UV-straling voor 99% tegen. Dit vertraagt de verkleuring van het interieur, kunstwerken, gordijnen en meubels.

Kan veiligheidsfolie voorkomen dat het glas breekt?

Ja. Veiligheidsfolie kan ervoor zorgen dat het glas niet breekt. Breekt het glas alsnog, wordt het bij elkaar gehouden als een vangnet. Hierdoor duurt het langer om toegang te krijgen tot een (beveiligde) ruimte. Het biedt dus extra bescherming en beperkt de schade.

Kan ik bij jullie terecht voor decoratiefolie?

Ja, het is mogelijk om folie in diverse printen op beglazing te monteren. Denk hierbij aan een logo of een afbeelding. Meer informatie daarover lees je hier.

Uitgevoerde projecten

Wij hebben veel panden en woonhuizen voorzien van raamfolie. Hiernaast zie je een greep uit onze uitgevoerde projecten.

Bekijk alles

Wat anderen over ons zeggen