Vraag offerte aan

Een warm kantoorpand vindt niemand prettig om in te werken. Bij moderne kantoorpanden met veel beglazing kan het binnen erg warm worden. Gelukkig zijn daar diverse oplossingen voor. Hoewel er veel opties zijn, wordt er vaak gekozen voor een airco op kantoor. Op warme zomerdagen is de airco de hele dag actief en soms zonder effect. Hoe dat komt leggen we je uit!

De zomers in Nederland worden steeds warmer. Het kan zo maar eens een week boven de 30 graden zijn. Dan kan je nog zo’n goede airco hebben, maar alleen een airco op kantoor houdt het niet in z’n eentje vol.

Een airco werkt niet preventief

Vaak wordt de airco aangezet wanneer het al warm is binnen. Dat is dus eigenlijk te laat, want dan is het lastiger om het koel te krijgen. Met veel beglazing in het pand komt de warmte ook nog eens extra snel binnen. Dit komt doordat de zon niet alvorens deze het glas bereikt, wordt tegengehouden. Ondanks de airco die aanstaat, is het alsnog te warm.

airco op kantoor

Grote temperatuurverschillen zijn niet gezond

Hoe goed een airco koelt is verschillend. Dat is afhankelijk van welke airco je hebt en de oppervlakte van de ruimte. Een airco zou het vrij koel kunnen maken (ongeveer 18 graden). Maar wanneer het buiten tropisch warm is, is dit niet goed voor je lichaam en kan je er verkouden van worden. Een verschil van hoger dan 12 graden wordt sterk afgeraden. Met andere woorden: een airco wordt nooit op z’n koudst ingesteld. Dan wordt het nog lastiger om een goede binnentemperatuur te creëren. Plus is het lastig om constant dezelfde temperatuur aan te houden.

Een airco op kantoor is niet duurzaam

Daarnaast blijft het niet alleen bij de aanschaf van een airco. Airco’s vreten energie. Dit is niet alleen negatief voor je energierekening, maar ook voor het klimaat. Daarnaast vraagt een airco regelmatig onderhoud en is dit ook niet gratis. En dat terwijl er duurzamere opties zijn om te zon te weren.

Met het juiste gebruik van zonwering kan je de temperatuur constant houden en hoef je in de winter- en zomermaanden weinig gebruik te maken van de airco en verwarming. Denk bijvoorbeeld aan (zonwerende) raamfolie.

Zonwerende raamfolie weert 93% van de warmte

Het grote voordeel van raamfolie is dat het het hele jaar door preventief werkt. Daar waar een airco de warmte niet tegenhoudt, doet raamfolie dat wel. Raamfolie is een flinterdunne folie die op de buitenzijde van beglazing wordt geplaatst. Hierdoor wordt 93% van de zonnewarmte geweerd. Heb je een airco op kantoor? Dan zal je merken dat de airco nauwelijks aan hoeft. De raamfolie zorgt namelijk al voor een veel koelere temperatuur binnen. En in de winter werkt het juist andersom: de warmte wordt binnengehouden.

Vraag meer informatie aan